Krisetid i parforholdet

Føler du ofte at dine relationer er i en konstant krise?

Mange par ser jeg gå i cirkler. De giver partneren skylden og angriber hinanden, hvilket uvægerligt ender i eskaleret følelsesmæssig nød. Skuffelser og sårede følelser bliver ladet med frygt og skam, da det når krisen. Vi befinder os i en krise, når vi opfatter situationen som katastrofal, og engagerer os i at angribe eller trække adfærd, og som forhindrer os i at reparere en situation eller kommunikere effektivt om et vanskeligt emne.

Når vi er i en krise, der er visse ting, der sker.
For det første er vores kamp eller flugt vil en del af vores nervesystem aktiveres. Vi er faktisk fysisk og følelsesmæssigt klar til en kamp eller til at flygte. Så det er ikke underligt, at vores adfærd afspejler dette.
Ofte har hver partner en foretrukken måde at håndtere krisen på, men begge kan deltage i kampene eller flygte på forskellige tidspunkter.

Den måde, vi taler om, hvad der sker, når vi er uenige eller oplever et brud i forholdet afspejler også en krise. Vi er tilbøjelige til at udtrykke tingene på katastrofale måder: "Jeg kan ikke tro, du ville behandle mig på denne måde ',' Jeg kan ikke beskæftige mig med / stå model til dette længere ',' Hvordan skal jeg nogensinde kommer til at stole på dig. Disse former for udtryk overvælder hver enkelt partner og er medvirkende til at øge følelser af magtesløshed. Den person, der modtager meddelelsen hører kun, at de har gjort noget så forfærdeligt, at forholdet er blevet ødelagt. Den person, der udtrykker disse følelser underbygger, at de er et offer med ingen magt til at komme sig. Et af resultaterne af at være i en krise er en følelse af tab af kontrol. Partnere der opfører sig dårligt mod hinanden ud af denne følelse af magtesløshed. Det at være offensiv mod partneren eller fratagelse kan ofte være en måde begge parter forsøger at få en vis kontrol og skam. Disse adfærdsmønstre og udtryk øger kun denne dårlige cyklus og det gør ondt på begge parter at føle dette.

Krise opstår, når vores følelser af vrede, ked af det hed, skam og frygt overvælder os. Det er meget svært at stoppe den kamp eller flugt adfærd, når vi er i denne krise tilstand, selvom vi ønsker det fordi vi er så kede af det. De grunde, vi føler i krise, er der fordi det er noget vores partner har gjort, nogle gange så lidt som en gestus, der aktiverer en følelse af fare, vi føler under det og at vores liv vil blive ødelagt. Selvfølgelig ved vi rationelt godt at vores liv ikke bliver ødelagt, men under en krise vil partnere føler ofte, at forholdet vil ende.

Da smerte og vrede bygges op bliver det lettere at gå ind i denne krise tilstand snarere end at opretholde en rolig tilstand, fordi der har været lidt reparation i forholdet. Jo mere forræderi en person har oplevet i deres liv desto lettere er det at nå krise tilstanden.