Hvorfor alenetid er godt for dit forhold

Når vi hører ordene i et romantisk forhold "Jeg har brug for plads" er det normalt ikke efterfulgt af noget godt. Men hvad nu hvis mere plads er lige, hvad vi har brug for, for at skabe gladere, sundere relationer?

I virkeligheden, ønsker næsten en tredjedel af os at vi havde mere af det: Terri Orbuch, psykolog, forsker og professor ved University of Michigan Institute for Social Research, har studeret 373 ægtepar i de sidste 25 år. Da hun spurgte parrene, om de følte, at de havde nok " af privatlivets fred eller tid til selv", sagde 29% af dem at de ikke synes de havde det. Af de deltagere, der sagde, at de var utilfredse i deres ægteskaber, var der 11,5% som sagde, at årsagen til deres utilfredshed var mangel på privatlivets fred eller tid til sig selv.

Selvfølgelig er der ligesom alt andet i et forhold, er to menneskers behov for plads til tider upassende, hvilket kan føre til sårede følelser. Men Vondie Lozano, en ægteskab og familie terapeut i Californien, fortæller Wall Street Journal, at det ikke er alle personer der har forskellige behov, men "under, både enkeltpersoner ønsker kærlighed". Ikke kun det, men efterlader tid til dine egne venner, interesser og fritidsinteresser betyder, at du bringer nyhed og spænding i den rutinemæssige af et forhold-altid en god ting.

Så hvordan kan du give dig selv mere plads og privatliv uden at distancere dig selv fra forholdet? Prøv dette:

Faktisk er det ikke godt at sige "jeg har brug for plads." Uanset hvad du mener, er erklæringen i sig selv ikke god og indebærer generel afstand fra forholdet, ikke alene tid.
I stedet indramme det som noget, du måske både har behov for og ønsker. Sæt dig ned med din partner og en kalender, og forklar, at du ønsker at finde ud af, hvordan i kan tage lidt aflastning og hvornår.
Vær specifik. At handle, når du laver en generel erklæring som "jeg vil have mere tid til mig selv" er hårdt. Lav i stedet har en plan, gå til en ugentlig yoga klasse, planlægning en pige aften med venner en gang om måneden, eller planlæg i en halv times gåtur på en weekend eftermiddag .
Glem ikke at have par tid også. Genstart i løbet af din alene tid i eftermiddag, og tilslut over middag at holde din forbindelse stærk. Tilbring en weekend med dig selv og planlæg en dato for når du kommer tilbage.