Forsoning med din ægtefælle

Lad os nu se på flere undersøgelser, der viser, hvor skadelig overdreven vrede er for ægteskaber.

Virkningen af vrede, turbulente ægteskaber er betydelig: F.eks. Er min kone er altid negativ, og forskning viste, at ulykkelige ægteskaber var en risikofaktor for depression og var forbundet med en 25 gange stigning i forhold til glade ægteskaber. Tilsvarende har forskere fundet en ti gange stigning i risikoen for depressive symptomer forbundet med ægteskabelig uenighed. Ægteskabelig konflikt og vrede er også forbundet med øget blodtryk, nedsat immunfunktion og en dårligere prognose for ægtefæller med koronar arteriesygdom og kongestiv hjertesvigt.

En undersøgelse fra 2009 afslørede, at ægtefællenes vrede er en medvirkende årsag til depressiv sygdom hos den anden ægtefælle. ”Jo mere fjendtlig og antisocial opførsel blev udstillet, jo mere deprimerede var ægtefællerne efter tre år”.

Depression frarøver dig din energi, din lidenskab for livet og din interesse for de ting, du plejede at nyde, før du sagde, at min kone er altid negativ. Det driver kiler ind i dine forhold til venner og familie, især hvis de ikke ved, at du er midt i en krise.

Hvis du er deprimeret, kan du opleve, at du forsømmer din egenpleje, andre forhold, der har brug for din opmærksomhed, dit job og endda dit forhold til Gud.

At være nedsænket i et giftigt forhold vil med tiden få dig til at blive deprimeret, hvis du ikke søger den hjælp, du har brug for for at blive sund. Og ubehandlet depression kan let blive farligt.